
Їстівна історія Бессарабії
-
Продовжуємо наші уявні експедиції у пошуках смаку та вирушаємо до Бессарабії. Про ці землі згадував ще Геродот. Вона лежала на шляху Великого переселення народів. Починаючи з античних часів, тут досі роблять вино та вирощують пшеницю. Сучасна кухня цього регіону – строката ковдра. Про кожен з фрагментів цієї гастрономічної мозаїки поговоримо з Дмитром Сікорським та Авророю Огородник.
Дмитро Сікорський (Dmytro Sikorsky) – дизайнер і засновник ресторану “Бессарабська Бодега Два Карла”. Активно подорожує Україною і досліджує кухню Поділля та Бессарабії.
Лекція є продовженням проекту Julia Aurora Ogorodnyk – гастроентузіастки, бренд-амбассадора “Сільпо”, президента ресторанної премії «Пальмова гілка», співавтора книги #MadeInUkraine. Аврора вже понад десять років займається усім, що стосується їжі – вивчає історію продуктів, досліджує гастрономічну культуру України, подорожує світом у пошуках смаків. А тепер запрошує всіх охочих долучитися до неї в уявній мандрівці.
31 жовтня о 19.00
Центр Шептицького УКУ, Паркова аудиторія